fbpx
Економіка

Україна задумалася про постачання газу через Туреччину в обхід РФ

Україна давно подумує про скорочення споживання російського газу. Особливо актуальним це питання стало в останні місяці, коли Росія почала маніпулювати газовим питанням і фактично перетворила газ на головну зброю проти України. У зв’язку з цим українська сторона почала активно розробляти питання поставки газу в обхід Російської Федерації. Як приклад – вона всерйоз задумалася про транспортування зрідженого газу через Туреччину. Українські приватні компанії вже почали вести діалог щодо цього питання з турецькими партнерами. Про це повідомив посол України в Туреччині Сергій Корсунський.

За словами дипломата, допомогти диверсифікації джерел газу може маршрут, який пролягає через Чорне море. У зв’язку з цим ідея будівлі терміналу в Одесі залишається на порядку денному.

«Це досить дорогий проект, і нам необхідно проводити переговори з Туреччиною про Босфор», – цитує Сергія Корсунського видання «Українська енергетика».

Водночас турецьку сторону на даний момент турбує питання безпеки проекту. Крім того, фахівці не виключають можливості аварій.

Читайте також: