fbpx
Політика

На Майдані в Києві активісти висунули вимоги до влади

У неділю, 15 червня, на Майдані Незалежності в Києві під час проведення третього громадського віче активісти зі сцени заявили про намір провести у вівторок, 17 червня, акцію під Верховною Радою. Також вони висунули низку вимог до влади.

По-перше, активісти Майдану зажадали прийняти у Верховній Раді новий виборчий закон.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Країні потрібен новий виборчий закон, за яким вибори проходитимуть за відкритими списками – через те, що чинний закон з п’ятивідсотковим бар’єром заважає оновлювати склад Верховної Ради», – зазначили активісти.

Також активісти зажадали від президента України Петра Порошенка після прийняття нового виборчого закону негайно розпустити парламент і оголосити перевибори.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Третя вимога майданівців – звільнити в.о. Міноборони Коваля, в.о. голови СБУ Наливайченка, а також в.о. генпрокурора Махніцького, і провести повне розслідування ситуації, що склалася в країні.

Читайте також: