fbpx
Політика

Пушков порадив президенту України змістити з поста главу МЗС

  У Держдумі РФ вважають, що главу МЗС України слід замінити.

  Голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Олексій Пушков у власному мікроблозі у Твіттері після подій біля дипмісії РФ у Києві наголосив, що очільника МЗС України слід змінити, повідомляє УНН.

 "Порошенко (президент України Петро Порошенко – ред.) треба б змінити свого міністра закордонних справ. Він себе погано контролює", – наголосив російський політик.

 Нагадаємо, вночі майже 200 мітингувальників зібралися під стінами посольства РФ у Києві, де влаштували акцію протесту з вимогою не втручатися у внутрішні українські справи та припинити військову агресію проти країни.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Зазначимо, що в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця під час подій під посольством Російської Федерації в Києві підтримав позицію мітингувальників відносно президента РФ Володимира Путіна. Спілкуючись з активістами, які пікетували російську дипмісію, він підтвердив лозунг щодо "персональних якостей" російського президента, який у пісенній формі поширився останнім часом на тлі подій на Сході України. При цьому, говорячи про перебіг акції, він підкреслив, що виступає на боці пікетувальників.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 "Я за те, щоби протестували. Я готовий тут з вами встати і казати "Росія, забирайтеся з України", – наголосив він Однак очільник МЗС закликав проводити виключно мирний протест. Також він додав, що українська сторона збирається винести на Радбез ООН питання щодо останніх подій в Україні. "Ми збираємося зараз поставити … питання про збиття нашого літака, про постачання Росією зброї на Раду безпеки ООН", – наголосив він.

 Джерело: УНН

Читайте також: