Україна готова погасити борг за російський газ при ціні 326 дол./тис. куб. м

Україна готова погасити близько 2 млрд доларів боргу за газ перед Російською Федерацією, але за однієї умови – якщо проміжна ціна на блакитне паливо буде встановлена ​​на рівні 326 дол за тис. куб. м. Про це на прес-конференції в Києві заявив глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв. За його словами, такий компроміс запропонувала Єврокомісія, і Україна вважає такий варіант оптимальним.

«Ця ціна може бути використана як проміжна на півтора року. У такому випадку Україна готова за цією ціною розраховуватися. Україна буде готова при такому компромісі погасити неоплачені рахунки за минулі періоди і встановити чіткий графік розрахунків на майбутнє. Тобто прохання «Газпрому» погасити 1,9 млрд доларів Україна готова при таких умовах виконувати», – сказав він.

Related Post

Андрій Коболєв впевнений, що за найближчих півтора року газовий конфлікт між Україною і Росією має вирішитися. Він бачить два шляхи виходу з ситуації: або сторони домовляться про справедливу ціну, або питання буде вирішено в суді.

«Після цього, якщо ціна буде нижчою, нам "Газпром" поверне гроші, якщо вищою – ми доплатимо», – додав глава «Нафтогазу».

Leave a Comment