fbpx
Політика

Бути чесним журналістом в Росії – справжній подвиг, – російська письменниця

Простій людині дуже важко зрозуміти те, що зараз відбувається між Україною і Росією. Одне ясно напевно – російська держава несе відповідальність за ситуацію в сусідній країні. І дуже сумно, що російські ЗМІ, які зараз несуть величезну відповідальність перед народом, не можуть об’єктивно висвічувати події в Україні. Про це в інтерв’ю Le Monde розповіла російська письменниця Людмила Улицька.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«Нелегко зрозуміти, що в даний час відбувається між Росією і Україною. Про одне можна говорити з упевненістю: російські ЗМІ спотворюють те, що відбувається в Україні. Неможливо отримати об’єктивну інформацію. Ми побили світовий рекорд по брехні. Ми є свідками безпрецедентної маніпуляції колективною свідомістю», – констатувала вона.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

При цьому письменниця з скорботою зазначила, що ті журналісти, які намагаються зберігати певну об’єктивність при подачі інформації, відчувають постійний тиск з боку керівництва. Так, було закрито деякі інформаційні сайти, під жорстким контролем знаходяться блогери. Бути чесним журналістом сьогодні в Росії – справжній подвиг.

Читайте також: