fbpx
Економіка

Ситуація на сході України негативно впливає на вітчизняну економіку, – Шеремета

Ситуація, яка склалася в Донецькій і Луганській областях, негативно впливає на українську економіку. Про це свідчать не тільки вітчизняні прогнози, а й прогнози Світового банку, МВФ і ЄБРР. Однак українські фінансисти вірять, що з приходом нового президента ситуація в Україні почне стабілізуватися і до кінця 2014 року фінансові показники поліпшуватися.

«Тенденції, які зараз відбуваються, очевидно, не є хороші. Тобто, ми прогнозували спад ВВП за підсумками 2014 року – мінус 3 %, і це було в березні. Очевидно, що ситуація змінилася з березня до червня. Світовий банк і МВФ трохи пізніше озвучили свої прогнози, ЄБРР ще пізніше, і вони вже враховують ті негативні тенденції, які відбуваються на сході України», – повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета, коментуючи новий прогноз Світового банку про перспективи української економіки, згідно з яким спад ВВП в Україні в 2014 році очікується на рівні 5 %.

Водночас Павло Шеремета зазначив, що Петро Порошенко, ставши президентом України, почав активно діяти, щоб мінімізувати ескалацію конфлікту на сході країни і максимізувати мир і спокій. Це, природно, матиме позитивні наслідки для української економіки.

Читайте також: