fbpx
Окупація Криму

Окупація Криму. На півострові легалізували «народне ополчення»

Депутати нелегітимної Державної ради АР Криму прийняли в другому і остаточному читанні законопроект «Про народне ополчення – народну дружину Республіки Крим». Варто зазначити, що вказаний документ був запропонований тимчасово виконуючим обов’язки глави АР Крим Сергієм Аксьоновим.

Нагадаємо, 21 травня 2014 року самопроголошений парламент Криму прийняв у першому читанні законопроект «Про народне ополчення». Після цього влада окупованого півострова провела детальне вивчення документа, виявивши критичні недоліки. Найголовнішим з недоліків нового законопроекту виявилося невідповідність закону «Про участь громадян в охороні громадського порядку». Закон «Про участь громадян в охороні громадського порядку» був прийнятий 2 квітня 2014 року.

Як повідомляють російські ЗМІ, нова редакція закону ще не опублікована. Під час засідання парламенту було заявлено, що критичні зауваження в законопроекті усунені. Вже у другому читанні законопроект про кримське ополчення ухвалили більшістю голосів депутатів.

У пояснювальній записці законопроекту Аксьонова сказано, що він покликаний «легалізувати діяльність самооборони півострова». Не секрет, що на сьогоднішній день у кримських «ополченців» немає ніякої правової бази. Стало відомо, що надалі дану структуру планується фінансувати з кримського бюджету республіки і за рахунок громадських організацій.

Раніше Сергій Аксьонов прокоментував можливість створення «якоїсь організації» на основі кримської самооборони. Очікується, що така організація буде допомагати правоохоронним органам і владі окупованого Криму.

Додамо, що сьогодні депутати Державної ради Криму відправили у відставку віце-прем’єр-міністра Рустама Теміргалієва.

Читайте також: