fbpx
Новини Євромайдана

На Майдані діють групи оплачуваних активістів – Бригинець

 Як повідомив народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець, за наявною у нього інформацією, в даний час на Майдані працюють оплачувані активісти, які колись були учасниками антимайдану. За його словами, мета цих людей – м’яка дестабілізація і постійна напруга ситуації в столиці.

При цьому політик зазначив, що є підозра, що ці групи оплачуваних активістів фінансуються Януковичем і ФСБ через деяких одіозних українських політиків. Як розповів Олександр Бригинець, керівник такої групи отримує близько 20 тисяч гривень, а рядовий член групи – близько 10 тисяч гривень.

«При цьому на своє задоволення повинен відзначити, що керівники груп, звітуючи перед замовниками, істотно перебільшують кількість людей у групах, традиційно розкрадаючи гроші, виділені на масові акції», – додав він.

За словами Олександра Бригинця, він вже звернувся в СБУ з вимогою перевірити дану інформацію і вжити відповідних заходів для припинення фінансування політичних акцій в Україні представниками держави, яка веде війну проти України.

Як нагадав нардеп, журналісти, кияни та активісти Майдану вже неодноразово говорили про те, що сьогодні на Майдані стоять зовсім інші люди, ніж під час Революції гідності.

«Частковим підтвердженням тому була відмова людей, які зараз знаходяться на Майдані, від висловленої Кличком ідеї, яку відстоюють майже всі кияни – почати наводити порядок на Майдані. Сьогодні, коли все суспільство консолідувалося навколо вирішення проблем нашої держави, думка невеликої групи людей на Майдані (вони і на Майдані в меншості) вступає в дисонанс із настроями всієї країни. Якщо СБУ підтвердить факти фінансування цих людей командою Януковича і Росією, то природа таких дивних підходів буде абсолютно зрозумілою», – написав Олександр Бригинець в Facebook.

Читайте також: