fbpx
Політика

МЗС Німеччини: “Не можна, щоб переговори між РФ і Україною зірвалися”

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер розповів журналістам про те, що він бачить позитивну динаміку в українській кризі. За словами німецького міністра, вже сьогодні можна побачити сигнали поліпшення ситуації між Україною і Росією. Слова політика призводить Deutsche Welle.

«Вперше за кілька місяців у конфлікті між Україною і Росією можна побачити слабке світло в кінці тунелю. На сьогоднішній день ми ще далекі від вирішення української кризи, проте сторони почали спілкуватися безпосередньо один з одним. Це сталося після інтенсивних дипломатичних зусиль», – прокоментував свою точку зору німецький міністр.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За словами Франка-Вальтера Штайнмайера, зараз найважливіше, щоб діалог між керівництвом Російської Федерації та України не зірвався.

«Була створена тристороння контактна група, до якої входять представники Російської Федерації, України і ОБСЄ. Ця група повинна взяти курс на те, щоб насильству в Україні було покладено край. Потрібно продовжувати діалог, який було розпочато в рамках національних круглих столів», – додав німецький політик.

Читайте також: