fbpx
Політика

У Москві розповіли, чим послу ОБСЄ варто займатися в Україні

Російська Федерація незмінно підтримувала «дорожню карту» щодо врегулювання внутрішньоукраїнської кризи, яка була запропонована швейцарським головуванням ОБСЄ. Варто відзначити, що «дорожня карта» була підготовлена ​​для розвитку Женевських домовленостей від 17 квітня 2014 року. Про це стало відомо із заяви російського зовнішньополітичного відомства, оприлюдненого в понеділок.

Представники російського МЗС практично вказали ОБСЄ, чим їм варто займатися. Зокрема, російська сторона прокоментувала дії швейцарського посла Хайді Тальявіні. Додамо, що саме Хайді Тальявіні призначили на посаду представника ОБСЄ в Україні.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Ми виходимо з того, що Хайді Тальявіні буде активно займатися реалізацією основних положень вищезгаданої "дорожньої карти"», – сказано в заяві МЗС РФ.

У Москві очікують, що представник ОБСЄ в Україні займеться «виробленням стійких домовленостей для негайного припинення насильства на сході країни».

У МЗС РФ хочуть, щоб Хайді Тальявіні створив в Україні умови для старту «справжнього загальноукраїнського діалогу». У Москві відзначили, що участь у діалозі повинні прийняти всі політичні сили та регіони України. У МЗС РФ розповіли і про роль російського посла в Україні Михайла Зурабова. У заяві сказано, що Михайло Зурабов бере участь у різних консультаціях в Києві «в інтересах підтримки дій ОБСЄ з виконання зазначеної "дорожньої карти"».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Раніше повідомлялося, що президент Швейцарії направив дипломата для участі в переговорах України та Росії. Як відомо, глава ОБСЄ направив дипломата за запитом новообраного українського президента Петра Порошенка. Крім цього Дідьє Буркхальтер привітав ініціативу українського президента розпочати негайні переговори для припинення насильства.

Читайте також: