fbpx
Політика

Сербія призупинила роботи щодо “Південного потоку”

Віце-прем’єр і міністр у справах транспорту та інфраструктури Сербії Зорана Михайлович оголосила в понеділок, що сербська влада змушена відкласти роботи щодо проекту газопроводу "Південний потік" у зв’язку із заявою влади сусідньої Болгарії про призупинення його будівництва.

Напередодні в ЗМІ з’явилося повідомлення, що прем’єр-міністр Болгарії Пламен Орешарскі розпорядився призупинити роботи в рамках проекту з будівництва "Південного потоку" для проведення консультацій з Єврокомісією.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

"Болгарія – це центр. Таким чином, поки не будуть закінчені переговори Болгарії з Брюсселем і Євросоюзу з Росією, стоїмо і ми. Або поки Росія не змінить маршрут. Але в будь-якому випадку і перший, і другий сценарій означають відстрочку робіт в нашій країні", – пояснила Зорана Михайлович бєлградській газеті "Бліц".

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Прем’єр Болгарії країни Пламен Орешарскі віддав розпорядження про призупинення робіт в рамках проекту з будівництва газопроводу "Південний потік". За його словами, роботи припинені для проведення консультацій з Єврокомісією і подальші рішення будуть прийматися залежно від консультацій з Брюсселем.

Читайте також: