fbpx
Економіка

Міноборони України: Ситуація на сході не пішла за сценарієм Кремля

У східних областях України триває процес з припиненням збройного конфлікту. Таку інформацію оприлюднив Михайло Коваль, виконуючий обов’язки міністра оборони України. Слова Коваля передає прес-служба Міноборони України.

«Зараз триває процес припинення збройного протистояння в східних регіонах країни», – заявив в.о. глави Міноборони.

Після цього Коваль розповів, яку роль в цьому питанні відіграє новообраний президент України Петро Порошенко. Як запевнив Коваль, новий верховний головнокомандувач Збройних сил України здійснює практичні заходи.

«Керівництво країни вселяє велику надію, що в найближчі терміни будуть прийняті мудрі рішення, а жителі східних областей України будуть жити в мирі», – підкреслив в.о. міністра оборони.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Як зазначив Коваль, раніше президентом України було оголошено курс на «врегулювання всіх проблем у східних областях України мирним шляхом». Глава Міноборони пояснив, що йдеться про переведення ситуації зі стадії збройного конфлікту в переговорний процес.

За словами Коваля, ситуація на сході України не пішла за сценарієм, розробленим «за кордоном».

«Всі ті, хто мріяв про громадянську війну в Україні, повинні забути про неї», – попередив Коваль.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

В.о. глави Міноборони сказав, що військовослужбовці будуть застосовувати зброю тільки проти тих людей, які встали на шлях терору, порушивши мир і спокій в Україні. Коваль розповів і про недавній візит до Брюсселя. За його словами, всі міністри оборони країн НАТО високо оцінили дії ВСУ під час антитерористичної операції.

Раніше повідомлялося, що терористи почали уникати прямих зіткнень з українськими силовиками. Зокрема, терористи відчувають сильний тиск з боку сил АТО і починають міняти тактику своїх дій.

Читайте також: