fbpx
Політика

У понеділок відбудеться зустріч ЄС, Росії та України щодо газу

Тристороння зустріч представників Європейського союзу, України та Російської Федерації відбудеться в понеділок, 9 червня. Сторони обговорять «газове питання» у Брюсселі. Таку інформацію повідомив офіційний представник міністерства енергетики РФ.

Як стверджує представник міністерства, під час переговорів сторони обговорюватимуть питання ціни на блакитне паливо для України. Як очікується, вже до 10 червня українська сторона збирається врегулювати всі питання із заборгованістю щодо російського газу.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Прийдешню зустріч прокоментувало і джерело в європейських інститутах Брюсселя.

«Європейська комісія націлена на досягнення компромісної домовленості, яка в будь-якому випадку переважніша за судові розгляди. Суди можуть йти довго. Ми не можемо собі дозволити ставити під питання безпеку енергетичних поставок до Європи на весь час розгляду», – пояснило джерело.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 Раніше повідомлялося, що російсько-українські консультації можуть початися в Києві вже 8 червня. Варто відзначити, що головним побажанням російської сторони є припинення силової операції в Донецькій і Луганській областях.

Читайте також: