fbpx
Політика

Лукашенко: «Нам не потрібна демократія, що пропагує нацизм»

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що важливо не допустити реабілітації нацизму і переписування підсумків Другої світової війни. Про це білоруський лідер сказав на церемонії закладки пам’ятної капсули на місці створення меморіального комплексу "Тростенец" під Мінськом.

Лукашенко особливо підкреслив, що в даний час ідеологія нацизму "знову піднімає голову", а "деякі політичні символи" і сили намагаються його обілити і переписати підсумки Другої світової війни. Президент Лукашенко зазначив, що Захід намагається переконати всіх у тому, що відродження нацизму є "правом на свободу думок і проявом демократії".

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Однак Лукашенко рішуче відмовився від спроби нав’язати цю ідеологію: "Ми такої демократії не приймаємо". На думку білоруського президента, ті країни, лідери яких "нехтують уроками історії», не присікають прояви національної нетерпимості та пропаганду ідей про перевагу одних народів над іншими, "приречені на повторення трагедії, але вже на своїй землі і в своїх будинках".

Читайте також: