fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ситуація на сході України. Дружина обвинуваченого в підготовці теракту проти Путіна хоче брати участь в АТО

Цивільна дружина Адама Осмаєва, якого звинувачують у підготовці теракту проти російського президента Володимира Путіна, має намір взяти участь в антитерористичній операції. Відзначимо, що в даний момент АТО проходить на сході України. Про це повідомляє агентство Інтерфакс-Україна.

Як розповіла Аміна Окуєва, в даний момент вона проходить підготовку в одному з підрозділів Національної гвардії України. Як зазначила цивільна дружина Адама Осмаєва, вона вже отримала військовий квиток.

Аміна Окуєва не стала докладно розповідати про свою підготовку. Стало відомо, що раніше цивільна дружина Адама Осмаєва працювала в одній з поліклінік Одеси. Вона додала, що хотіла б брати участь в антитерористичній операції як боєць, а не як медичний працівник.

«Але я буду робити те, що мені скажуть, виконувати ту роботу, в якій буде велика потреба», – заявила Аміна Окуєва.

Після цього цивільна дружина Адама Осмаєва повідомила, що працює над створенням нового батальйону в Україні. Йдеться про батальйон з осіб, що входять до лав «Вільного Кавказу» і пройшли 1 -шу чеченську війну.

«Ці люди, їх близько 2 тисяч осіб, зараз вони знаходяться в інших країнах – Грузії, Туреччині, але вони готові воювати на українській стороні проти російського імперіалізму», – пояснила Окуева.

За словами Окуєвої, головною проблемою на шляху «кавказького батальйону» в Україні є відсутність можливості створювати військові підрозділи з громадян інших держав.

Раніше повідомлялося, що Адама Осмаєва затримали в Одесі 4 лютого 2012 року. Зокрема, Осмаєва підозрюють у скоєнні вибуху на вулиці Тираспольській (4 січня 2012 року). Тоді через вибух загинув 26 -річний громадянин Росії Руслан Мадай. Крім того, серйозно постраждав і 28-річний громадянин Казахстану Ілля Пьянзін.

Читайте також: