fbpx
Політика

Інспектори США пролетять над Росією і Білоруссю

З 7 до 11 червня в рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба (ДОН) місія зі Сполучених Штатів виконає спостережні польоти над територією Республіки Білорусь та Російською Федерацією. Інспекція здійснюватиметься на американському літаку спостереження ОС – 135Б.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника національного Центру щодо зменшення ядерної небезпеки Руслан Шишин повідомив, що під час польоту за узгодженим маршрутом російські та білоруські фахівці на борту літака спостереження контролюватимуть дотримання іноземними інспекторами заздалегідь визначених параметрів польоту і застосування ними передбаченої Договором спеціальної апаратури.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За словами фахівців, літак спостереження ОС -135Б належить до класу літальних апаратів, які не призначені для оснащення озброєнням. Літаки і встановлена ​​на них апаратура спостереження, у тому числі аерофотоаппарати, проходять міжнародний огляд, в якому беруть участь і російські фахівці. Це виключає використання технічних засобів, не передбачених Договором щодо відкритого неба.

Читайте також: