fbpx
Політика

Україну можуть чекати реформи за принципом польської “шокової терапії”

Екс -прем’єр Польщі Ян Білецький вважає, що Україну можуть чекати реформи по типу польської «шокової терапії». Тоді польська влада змогла провести ефективну і прозору приватизацію, а також створила сприятливі умови для малого та середнього бізнесу.

Нагадаємо, "шокову терапію" у Польщі довелося проводити Яну Білецькому (фото) і сьогодні він стверджує, що у Польщі, яка протягом усього останнього часу послідовно відстоювала інтереси України в Європейському союзі, за плечима є великий і вдалий досвід економічних перетворень, яким вона може поділитися.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Адже Польща за 25 років змогла не тільки провести ряд ефективних реформ, а й утриматися "на плаву" в той час, коли криза підкосила всі європейські країни. У тяжкі часи для Польщі в країні були і безробіття, і інфляція, і порожні полиці в магазинах, проте, все це люди змогли подолати.

Польську реформу економісти називають "шоковою терапією" , тому що вона була хоч і болючою для населення, але швидкою. В результаті, поляки, які взяли курс на ринкову економіку, змогли за рік перевести більшу частину свого експорту на країни Західної Європи. Екс-прем’єр Польщі запевняє: реформи провести нескладно, однак, для цього потрібна політична воля, і обрання нового президента – це шанс для України.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Україну можуть чекати реформи за принципом польської "шокової терапії" (відео):

Читайте також: