fbpx
Окупація Криму

“Путінські маріонетки” у відкриту попереджають жителів Криму про зростання цін

Незаконна кримська влада прогнозує зростання цін на півострові і надалі. Про це сьогодні, 6 червня, заявили в незаконному уряді півострова. Як заявляють російські окупанти, а саме, так званий «перший віце-прем’єр-міністр» Криму Рустам Теміргалієв, підвищення цін на півострові буде вимушеним.

«Ми змушені піти на невелике підвищення цін. Однак хочу відразу вас попросити не плутати це з спекуляцією», – заявив незаконний віце-прем’єр-міністр Криму Рустам Теміргалієв. Щодо зростання цін на півострові, то про це відомо вже давно.

За словами місцевих жителів, ціни тут ростуть з перших днів окупації півострова Російською Федерацією. Засоби масової інформації неодноразово повідомляли про те, що місцеві мешканці незадоволені тим, що ціни ростуть, а рівень зарплат і пенсій залишився на колишньому рівні, а то і зовсім став нижчим.

«Я думаю, що в даний момент на всі спекулятивні підвищення цін ми будемо реагувати досить жорстко. Якщо вартість товару піднялася на 10, ну максимум на 15 відсотків, то таке ми приймаємо. Також варто відзначити, що зростати ціни будуть набагато повільніше, ніж зростатимуть пенсії і зарплати», – розповів російський окупант.

Як повідомлялося раніше, після проведення нелегітимного референдуму на півострові, націнка на ліки в аптеках Криму досягла рекордних 22 відсотки. В основному, зростання цін було пов’язане з переходом на рублеві рахунки.

Нещодавно незаконна влада півострова заявила про те, що вона остаточно відмовляється від використання української гривні на території Криму. Майже на всій території анексованого півострова різко піднялися ціни на проїзд. Поряд з дефіцитом різних товарів, які місцева влада забороняє ввозити до Криму з материкової частини України, цінова ситуація на півострові викликає невдоволення серед місцевих жителів.

Читайте також: