fbpx
Політика

Петро Порошенко розповів, про що домовився з Путіним

 Порошенко заявляє, що домовився з Путіним про візит до Києва представника РФ для переговорів з врегулювання ситуації на сході України.

 Обраний президентом України Петро Порошенко заявляє, що домовився з президентом РФ Володимиром Путіним про візит до Києва представника Росії для проведення переговорів з мирного врегулювання ситуації на сході України. Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив журналістам за підсумками свого візиту до Франції, де він зустрічався з Путіним.

 Читайте: Порошенко поговорив з Путіним в Нормандії

 За словами Порошенка, переговори почнуться вже цієї неділі, 8 червня. Порошенко назвав дуже символічним те, що його перша зустріч з Путіним відбулася під час святкування символу єдності всієї Європи в боротьбі за мир.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Він підкреслив, що ця зустріч була організована президентом Франції Франсуа Олландом, канцлером ФРН Ангелою Меркель за сприяння президента США Барака Обами. Порошенко зауважив, що коротка зустріч проходила в чотирибічному форматі: Франція, Німеччина, Росія і Україна.

 Сторони, за словами Порошенка, домовилися щодо трьох позицій. "Ми обговорили перші кроки з врегулювання ситуації і план, який був запропонований мною, президентом України, в якому передбачені кроки, які повинні бути зроблені з боку Російської Федерації, які повинні бути зроблені з боку України", – сказав Порошенко.

 "Попередньо ми бачимо, що можемо мати гарні шанси на реалізацію", – додав він.

 Також Порошенко зауважив, що атмосфера під час переговорів була дуже напруженою, але, незважаючи на це, є хорошим фактом те, що діалог розпочався. Крім того, Порошенко повідомив про домовленість, що найближчим часом має прозвучати заява РФ про визнання результатів президентських виборів в Україні. Решту домовленостей за рішенням сторін поки не розголошують.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 "Всі питання були непростими, в тому числі непростою була реакція на поставлене мною питання про повернення Криму", – сказав Порошенко.

 Як повідомляв УНІАН, Порошенко сьогодні перебував з візитом у Франції на запрошення Олланда з метою участі у міжнародних заходах з нагоди 70-ї річниці висадки десанту антигітлерівської коаліції в 1944 році в Нормандії.

 Джерело: УНІАН

Читайте також: