fbpx
Право

У районі проведення АТО можуть вводитися обмеження прав і свобод громадян

Рада дозволила обмежувати права громадян у зоні АТО.

  Верховна Рада розширила повноваження силовиків в питанні боротьби з тероризмом, а також дозволила тимчасово обмежувати права громадян в зоні проведення антитерористичної операції. За відповідний законопроект, внесений народним депутатом Андрієм Сенченком, проголосували 239 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

 Вказаним законопроектом також розширюється перелік суб’єктів боротьби з тероризмом, до яких включається Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України. Цим самим документом Рада розширила повноваження СБУ у питанні боротьби з тероризмом, дозволивши спецслужбі розслідувати злочини, пов’язані з тероризмом, а також збільшила повноваження Міністерства оборони, дозволивши, зокрема, військовим знешкоджувати терористів, якщо ті загрожують учасниками АТО.

 Крім цього, передбачається, що у районі проведення антитерористичної операції можуть вводитися додаткові обмеження прав і свобод громадян. На вимогу керівників учасників антитерористичної операції підприємства, установи та організації, що знаходяться в районі проведення антитерористичної операції, частково або повністю припиняють свою роботу. Відповідні фахівці цих підприємств, установ та організацій при проведенні антитерористичної операції можуть у встановленому порядку, за їх згодою, залучатися до виконання окремих доручень.

Джерело: УНН

Читайте також: