fbpx
Політика

Башара Асада переобрали на посаді президента Сирії

Чинний президент Сирії Башар Асад з великою перевагою переміг на минулих виборах глави держави. Зокрема, Башар Асад очолюватиме сирійську державу ще сім років. Про результати президентських виборів повідомляє Associated Press.

Варто відзначити, що остаточні підсумки голосування на виборах президента оголосив спікер парламенту Мухаммед Джихад аль-Ляхам. Стало відомо, що за кандидатуру Башара Асада проголосувало 88,7 % виборців – близько 10,3 мільйона осіб. За основних конкурентів глави держави – Махер Абдель Хафіз Хаджара і Хассана Абдель Ілляхі ан-Нурі – проголосувало 3,2 % і 4,3 % відповідно.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Минулі вибори прокоментували і у Верховному конституційному суді Сирії. За наявними даними, явка на виборах президента Сирії склала 73,42 %.

Жителі Дамаску відреагували на повідомлення про переобрання Асада гучними оваціями і пострілами зі зброї. У столиці Сирії зібралися тисячі прихильників режиму Башара Асада. Як зазначає агентство, сирійці з національними прапорами заповнили вулиці Дамаска, щоб відсвяткувати результат виборів.

Додамо, що в результаті «святкової стрільби» загинуло як мінімум три людини. Крім того, кілька десятків громадян постраждало. Після виборів стріляли і в місті Халеб, що на півночі країни. Повідомляється, що в місті Халеб було поранено 20 осіб.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Нагадаємо, що минуле голосування виявилося першим у новітній історії Сирії, коли у виборах брало участь кілька кандидатів. Додамо, що голосування проводилося тільки на підконтрольних владі територіях.

Раніше Башар Асад розповів про дії Росії щодо Сирії. Як зізнався президент, Росія врятувала не тільки Сирію, але і весь Близький Схід. Зокрема, російська сторона заблокувала резолюцію Радбезу ООН щодо Сирії.

Читайте також: