fbpx
Окупація Криму

Нємцов: Вже восени кримчани можуть почати кричати: «За Крим без Путіна»

Усього кілька місяців минуло після окупації Криму Росією, а жителі півострова вже почали відчувати на собі всі принади нового життя: у Криму тепер немає ні води, ні багатого врожаю, ні маси туристів, ні достатку продуктів на прилавках. Додатково до всього ціни на все настільки виросли, що багато хто і без того небагатих людей опинилися за межею бідності. Але довго терпіти це кримчани не будуть. І вже цієї осені, за прогнозами російського опозиціонера Бориса Нємцова, люди почнуть підніматися на антипутінські акції протесту. Про це він написав у своєму блозі на «Ехо Москви».

«Вже знищені всі посіви рису в Криму, 160 тисяч людей залишилися без роботи. Сільське господарство Криму жило за рахунок води з каналу. Воно знищене. Курортний сезон зривається. У Криму відпочивало 6 млн осіб на рік. 4 млн з них – українці і лише 1 млн – росіяни. Українці не поїдуть, росіяни виявитися на відпочинку без води і електрики теж не раді… Але головне не це. Вся економіка Криму трималася на туристах. Це був заробіток сотень тисяч кримчан. А зараз його не буде. Люди залишаться без засобів до існування. І восени почнуть кричати: За Крим без Путіна!», – написав Борис Нємцов.

Також політик прогнозує, що якщо Володимир Путін і далі буде вести антиукраїнську політику, це відобразитися і на взаєминах з Європою. А з нею, за словами Бориса Нємцова, сваритися не можна. Якщо Кремль не почне вести переговори з Києвом, Росія може втратити весь європейський ринок. У першу чергу, це стосується «Газпрому». Без поставок російського газу до Європи, російська економіка почне падати, отже, існування путінізму опиниться під великим питанням.

Читайте також: