fbpx
Політика

На інавгурацію Порошенка від РФ приїде посол Михайло Зурабов

Стало відомо, кого Російська Федерація направить на офіційну церемонію інавгурації новообраного президента України Петра Порошенка. За наявними даними, на церемонію інавгурації Петра Порошенка приїде російський посол Михайло Зурабов. Таку інформацію під час інтерв’ю оприлюднив Григорій Карасін, заступник міністра закордонних справ Росії.

«Було прийнято рішення про те, що в офіційній церемонії інавгурації новообраного президента України, яка повинна відбутися 7 червня у Верховній Раді, візьме участь посол Російської Федерації Михайло Зурабов», – заявив заступник міністра закордонних справ.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Візит Михайла Зурабова в Україну прокоментувало інформоване дипломатичне джерело. Як стверджує джерело, Михайло Зурабов планує брати участь тільки в офіційній частині церемонії інавгурації президента України.

«Російський посол візьме участь лише в офіційній частині церемонії Петра Порошенка, а в прийомі наш представник брати участь не буде», – повідомило дипломатичне джерело.

Раніше повідомлялося, що на позачергових президентських виборах в Україні перемогу здобув бізнесмен Петро Порошенко. Як заявили в ЦВК України, Петро Порошенко набрав 54,7 % голосів виборців.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Додамо, що раніше сам Петро Порошенко прокоментував прийдешню інавгурацію. Як зізнався новообраний президент, він проти гучних урочистостей з нагоди свого вступу на посаду глави держави.

«Потрібно уникати якихось таких величезних торжеств, оскільки країна сьогодні на військовому положенні, і ми це обов’язково повинні враховувати», – пояснив Порошенко.

Варто відзначити, що українська сторона не запросила Володимира Путіна на інавгурацію Порошенка.

«Росія запрошена на рівні тимчасового повіреного у справах України», – заявили в МЗС.

Читайте також: