fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Керівництво самопроголошеної ДНР заборонило прийняти поїзд для вивезення 500 дітей-сиріт з Луганська, – “Укрзалізниця”

Керівництво самопроголошеної Донецької народної республіки завадило вивезти з міста Луганська понад 500 дітей-сиріт. Про це в четвер, 5 червня 2014 року, повідомляють у прес-службі «Укрзалізниці».

Згідно з повідомленням прес-служби, для вивезення сиріт сформували спеціальний додатковий склад з 11 вагонів, який виїхав з міста Одеси. У Луганськ поїзд мав приїхати в четвер вранці, 5 червня, за спеціально розробленим графіком. Однак, як відзначають в державній адміністрації залізничного транспорту України, керівництво самопроголошеної ДНР дало вказівку Донецькій залізниці повідомити Придніпровську та Одеську залізниці, що даний склад прийматися не буде.

«Через такі дії «Укрзалізниця» була змушена повернути склад назад в Одесу. Також "ДНР" перешкоджає проведенню вивезення жителів даних регіонів, не погоджуючи додаткові склади в Луганськ і Донецьк», – зазначають у компанії.

Також у прес-службі «Укрзалізниці» додали, що для забезпечення вивезення пасажирів з Луганської та Донецької областей з 2 по 9 червня цього року була збільшена схема поїздів, що курсують з Донецька та Луганська. Так, на 5-6 вагонів, до 18-20, було збільшено їх кількість у ряді поїздів, які курсують в Донецьк і Луганськ.

Читайте також: