fbpx
Економіка

Біометричні паспорти будуть дешевшими за звичайні закордонні паспорти на 40-50 % – П. Петренко

 Біометричні паспорти будуть майже вдвічі дешевшими, ніж звичайні – П.Петренко.

    Біометричні закордонні паспорти будуть дешевшими від звичайних закордонних паспортів на 40-50%, бо вони будуть виготовлятися тільки на ДП "Поліграфкомбінат "Україна". Про це сьогодні сказав міністр юстиції України Павло Петренко, перебуваючи у Єдиному центрі надання адмінпослуг, що у Києві, передає кореспондент УНН.

 "Згідно з тією постановою Кабінету міністрів щодо біометричних паспортів, яка передбачає, що паспорти будуть виготовлятися на ДП "Поліграфкомбінат Україна", вартість паспорту буде здешевлена практично удвічі… Наскільки доповідали на уряді представники Нацбанку, то ціна буде нижчою на 40-50% (порівнянно зі звичайним закордонним паспортом – ред.)", – зазначив він.

 Він нагадав, що всі приватні компанії і посередники при виготовлені біометричних паспортів усунуті. Тому, за його словами, "Поліграфкомбінат Україна" налаштовує свої потужності на виготовлення паспортів за більш дешевою ціною.

 П. Петренко також зазначив, що повномасштабна видача біометричних паспортів планується з 1 січня 2015 року. За його словами, біометричні паспорти будуть отримуватися у центрах з надання адмінпослуг.

 Крім того, на думку міністра, українці перейдуть поступово, але швидко на такі документи. Адже завдяки біометричним паспортам громадяни зможуть виїжджати до Євросоюзу без візи.

Джерело: УНН

Читайте також: