fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Нацгвардія отримає нову бойову техніку

Українська армія найближчим часом отримає нову бойову техніку, яка використовуватиметься, в тому числі, під час антитерористичної операції на сході країни. Як повідомили в прес-службі МВС України, огляд цієї важкої та спеціальної техніки відбувся в середу, 4 червня, на військовому полігоні під Чугуєвом у Харківській області. У ньому взяли участь в.о. президента Олександр Турчинов і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, командири батальйонів, що беруть участь у військових діях на сході країни.

Як зазначив Олександр Турчинов під час огляду, добре зарекомендував себе під час проведення АТО відомий БТР – 4Е. У той же час були помічені деякі недосконалості техніки. Їх, упевнений в.о. президента, за допомогою експертів і конструкторів можна легко виправити.

Саме ці поліпшені моделі вітчизняної техніки були представлені сьогодні на полігоні, серед них – спеціальні санітарні машини і бронетранспортер «Дозор».

«Малий бронетранспортер «Дозор» – у три рази дешевший, ніж БТР – 4Е, він відмінно зарекомендував себе в польових умовах, і сьогодні цю машину дуже чекають в Нацгвардії», – зазначив Олександр Турчинов.

Для налагодження масового виробництва «Дозорів» необхідно кілька місяців. При цьому Польща вже купила у України ліцензію на малий бронетранспортер, щоб поставити їх на озброєння своєї армії.

Читайте також: