fbpx
Політика

«Донбас не сприймає мову насильства і ультиматумів», – Арбузов

Колишній в.о. прем’єр-міністра України Сергій Арбузов розповів про шляхи виходу з кризи. За його словами, єдиний шлях для вирішення українського конфлікту – це шлях переговорів. Сергій Арбузов пояснив, що в Донбасі не сприймають «мову насильства і ультиматумів». Таку думку колишній в.о. глави уряду України висловив в інтерв’ю російським ЗМІ.

Нагадаємо, що раніше побіжного чиновника оголосили в розшук. За наявними даними, зараз Сергій Арбузов перебуває  у Москві.

Як зазначив Арбузов, більшу частину свого життя він прожив у Донецьку. Колишній в.о. прем’єр-міністра зізнався, що «з болем сприймає ситуацію на сході країни». Арбузов сказав, що вважає волевиявлення народу на нелегітимних референдумах «важливим політичним і соціальним фактором».

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«З цим не може не рахуватися українська влада в Києві. Вони повинні розуміти це, вони всі повинні враховувати, як колишній уряд враховув ту ситуацію, яка склалася в Україні наприкінці минулого року», – заявив Арбузов.

Як стверджує побіжний чиновник, при Януковичі влада враховувала побажання, які висловлювали київські студенти на Майдані.

«Ми тоді не оголошували антитерористичної операції в Києві і країні. Ми спробували вести діалог. Я сам особисто зустрічався зі студентами і відповідав на запитання», – підкреслив Арбузов.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

На думку колишнього в.о. прем’єр-міністра, українська влада «вперто не хоче вести переговори з жителями східних регіонів». Йдеться про тих жителів, які заявили про «незалежність від Києва».

«Замість бесід – артилерійські знаряддя, а замість слів – снаряди і кулі», – скаржиться Арбузов.

Після цього Арбузов запевнив, що населення східних областей не сприймає «мови насильства і ультиматумів».

Раніше повідомлялося, що Курченко і Арбузов можуть створити в Раді групу з колишніх «регіоналів».

Читайте також: