fbpx
Окупація Криму

Джемільов поговорить з Обамою про Крим

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемільов проведе зустріч з президентом Сполучених Штатів Америки Бараком Обамою. Про це повідомляє агентство «Радіо Свобода».

 Стало відомо, що під час зустрічі Мустафа Джемільов звернеться до Барака Обами з проханням активізації санкцій проти Російської Федерації. Мустафа Джемільов розповів, до якого моменту повинні діяти санкції проти Російської Федерації. За його словами, санкції не можна прибирати доти, поки українська сторона не поверне собі останній квадратний метр окупованого Криму.

 За наявними даними, у столиці Польщі лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемільов отримає премію «Солідарність». Мустафа Джемільов отримає премію в номінації «за внесок у захист прав людини і демократії». Очікується, що вручення премії пройде на закритому для журналістів обіді. У даному заході візьмуть участь американський президент Барак Обама та інші глави держав.

 Варто відзначити, що грошовий фонд премії «Солідарність» становить 1 мільйонів євро. Як розповів Мустафа Джемільов, отримані кошти він збирається витратити через «Фонд розвитку Криму». Лідер кримськотатарського народ сказав, що близько 100 тисяч євро направить сім’ям героїв Небесної сотні. Після цього Мустафа Джемільов зізнався, що вважає таку нагороду «знаком моральної підтримки кримськотатарського народу і всієї України».

 Нагадаємо, що раніше Джемільов поскаржився на окупаційну владу Криму. За його словами, окупанти тероризують кримських татар. Зокрема, кримським татарам окупаційна влада виписує штрафи за нібито перетин кордону Криму 3 травня.

 Ситуацію в Криму прокоментував і міністр юстиції України Павло Петренко. Він пояснив, що татари зможуть судитися з Росією в Європейському суді з прав людини.

Читайте також: