fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ситуація на сході України. Сепаратисти що не висували ніяких умов щодо звільнення місії ОБСЄ

В організації з безпеки і співробітництва в Європі не отримували ніяких вимог щодо звільнення двох груп спостерігачів, які були захоплені в Луганській і Донецькій областях. Таку інформацію оприлюднив Майкл Боцюрко, прес-секретар спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Коментарі щодо ситуації з захопленими спостерігачами Майкл Боцюрко висловив в ході сьогоднішнього брифінгу, передає «Інтерфакс-Україна».

«Ні, ми не отримували жодних вимог щодо звільнення», – заявив Боцюрко.

Після цього представник ОБСЄ сказав, що в його відомстві сподіваються на позитивний результат історії із захопленням заручників. Майкл Боцюрко висловив сподівання, що сепаратисти відпустять спостерігачів без будь-яких вимог.

Як пояснив Майкл Боцюрко, в ОБСЄ досі не зуміли встановити контакт із зниклими спостерігачами у Донецькій і Луганській областях. Представник ОБСЄ сказав, що місія контактує з усіма «компетентними органами України з метою якнайшвидшого звільнення спостерігачів».

«Ми встановили комунікацію з різними людьми з неурядових та урядових організацій», – підкреслив Майкл Боцюрко.

За його словами, на сьогоднішній день ситуація з безпекою в східних областях України нестабільна. Майкл Боцюрко сказав, що в ОБСЄ дуже стурбовані такою ситуацією на сході України. Представник ОБСЄ не виключив, що вже найближчим часом може відбутися переформатування груп спостерігачів.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день до складу української місії ОБСЄ входить 294 міжнародних спостерігачів. В даний момент відсутня інформація про дві групи спостерігачів (8 осіб).

Раніше Майкл Боцюрко запевнив, що ОБСЄ не планує відкликати своїх представників зі східних областей України.

Читайте також: