fbpx
Політика

Олександр Бригинець пропонує дозволити депутатам проходити військову службу під час воєнного стану

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець зареєстрував у парламенті законопроект № 4977 «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо проходження військової служби народним депутатом під час оголошення воєнного стану)».

 Як нагадав політик, в даний час, відповідно до законодавства, народні депутати не мають права суміщати свою роботу у Верховній Раді з іншими видами діяльності, зокрема бути на державній службі. При цьому він звернув увагу на те, що військова служба, відповідно до закону, прирівнюється до стажу державної служби. У зв’язку з цим, за словами Олександра Бригинця, народний депутат не може одночасно виконувати обов’язки народного депутата і проходити військову службу. На його думку, це неправильно.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 «Я готовий, як і багато моїх колег, взяти в руки зброю у разі такої необхідності. Саме тому, я вирішив зняти законодавче обмеження на право, яким володіють майже всі, крім народних депутатів. Не хотілося б, щоб депутати були патріотами тільки на словах. Тим більше, що під час воєнного стану діяльність парламенту фактично обмежена і вся повнота влади переходить до головнокомандувача. Крім того, бойовий досвід багатьох з нас і особистий приклад могли б виявитися корисними під час бойових дій», – сказав Олександр Бригинець.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Запропонований ним законопроект передбачає, що в разі введення воєнного стану в країні або окремих областях, народний депутат має право виконувати військовий обов’язок та проходити військову службу у Збройних Силах України.

Читайте також: