Турчинов просить нормалізувати ситуацію на Майдані до інавгурації нового президента України

Виконуючий обов’язки президента, спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов доручив нормалізувати нинішню ситуацію на Майдані Незалежності до початку урочистостей з нагоди вступу на пост новообраного глави держави. Про це стало відомо з тексту відповідного розпорядження Турчинова від 29 травня 2014 року. Розпорядження Турчинова було оприлюднене на сайті в.о. президента України.

«Опрацювати питання і розробити заходи для нормалізації ситуації на Майдані Незалежності в Києві та прилеглих до нього вулицях, а також до створення інших умов для забезпечення відповідного здійснення Києва функцій столиці, передбачивши заходи, про вшанування на Майдані Незалежності пам’яті загиблих учасників акцій протесту протягом листопада 2013 року – лютий 2014», – сказано в розпорядженні Турчинова.

У цьому ж розпорядженні Олександр Турчинов постановив провести на головній площі й урочистості з нагоди вступу на пост новообраного глави держави. Зокрема, спікер Верховної Ради утворив спеціальну робочу групу для проведення зазначених урочистостей. На пост голови робочої групи Олександр Турчинов призначив першого віце-прем’єр-міністра України Віталія Ярему.

Related Post

Крім того, до складу робочої групи увійшов кандидат в мери Києва, лідер партії «УДАР» Віталій Кличко, міністр культури України Євген Нищук, керівник КМДА Володимир Бондаренко. Також у складі робочої групи будуть і правоохоронці – керівник СБУ у Києві та Київській області Юрій Артюхов і керівник МВС України по місту Києву Юрій Мороз.

Додамо, що робоча група повинна «невідкладно підготувати і затвердити робочий план з проведення зазначених заходів». Участь у заходах повинна прийняти громадськість, учасники громадських рухів Майдану, а також мешканці та гості столиці.

Раніше сотник Володимир Парасюк висловив думку, що людям пора йти з Майдану.

Leave a Comment