fbpx
Політика

Люди не хочуть покидати Майдан

«Люди відстоюють справедливість. Вони й далі будуть жити в наметах у центрі столиці, Майдан не розходиться», – таку заяву вчора оприлюднили представники громадських організацій і спільноти Майдану. Люди вирішили виступити після того, як окремі політики стали говорити, що барикади на Майдані Незалежності слід прибрати.
 
Вночі кількість наметів на Майдані зменшилася, тому що згорнули намети представники Вінницької сотні. Люди з Майдану, які живуть у сусідній, розповіли, що вночі приїхав власник і попросив віддати майно, а ті, хто ще вранці були у Вінницькій сотні, зараз звинувачують своїх ватажків в тому, що намети згортати не слід було.
 
Тепер людей з Вінницької сотні прихистили львів’яни. Тим часом, Руслан – один з керівників Вінницької сотні, не розуміє обурення своїх побратимів і каже, що рішення про те, що далі стояти на Майдані не варто і треба їхати по домівках, прийняли ще три тижні тому.
 
Зараз у наметах на Майдані живуть близько півтори тисячі осіб, за їх словами, вони охороняють барикади і допомагають людям відстоювати справедливість.
 
Нагадаємо, Віталій Кличко – новий мер Києва – вважає, що барикади треба прибирати. "Ми повинні потроху повертатися до нормального життя і давати приклад іншим регіонам", – сказав Кличко.
 
Майданівське співтовариство ці слова обурили і вони підготували свою відповідь. Учора активісти оголосили свій маніфест, на їх думку, Майдан повинен бути збережений в межах первинних барикад до перетворення Майдану в центр побудови громадянського суспільства. Вони стверджують, що стоятимуть на Майдані доти, доки в країні не переможуть корупцію і не проведуть люстрацію, а свою заяву називають попередженням і закликають не намагатися розпустити Майдан.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Читайте також: