fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Сепаратисти відпустили з полону польського священика

Донецькі сепаратисти відпустили з полону польського священика Павла Вітека. Нагадаємо, що Павло Вітек був викрадений вчора, 27 травня в Донецьку. Про це сьогодні повідомили в зовнішньополітичному відомстві Польщі.

«В даний момент немає ніякої додаткової інформації. Ясно тільки одне, що священик живий і здоровий. Зараз його життю нічого не загрожує. Павло Вітек знаходиться під опікою польських дипломатів», – прокоментував ситуацію прес-секретар польського МЗС Марцін Войцеховський. Слова спікера призводить Polskie radio.

Нагадаємо, що після викрадення польського священика, на переговори з викрадачами відправився консул Польщі в Донецькій області Якуб Волосевич, а також представник Харківсько-Запорізької єпархії Ян Собіло.

Імовірно Павла Вітека утримували бойовики так званої «Донецької народної республіки». Тримали священика в будівлі Служби безпеки України. У Донецьку священик повинен був взяти участь у богослужінні, яке збиралися провести на площі Конституції. Але до пункту призначення польський священик так і не дістався.

Читайте також: