fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

РФ частково відвела свої війська від українського кордону – Держприкордонслужба

У Держприкордонслужбі України відзначають часткове відведення російських військ від кордону.

  У Державній прикордонній службі України спостерігають часткове відведення російських військ від українського кордону, але відзначають, що інфраструктура, яка  залишається, дає можливість розгорнути підрозділи в будь-який момент.

"За нашою інформацією йде відведення військ від нашого кордону, але з певними особливостями. Розвідувальні радіопідрозділи, підрозділи радіоперехоплення залишаються на місцях, тилова інфраструктура таборів залишається теж на місцях. Цей процес (відведення військ – ІФ) розтягнутий у часі, але такий процес пішов", – сказав голова Держприкордонслужби України Микола Литвин на прес-конференції в середу в Києві.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

При цьому він підкреслив: "У будь-який час інфраструктура, яка залишається, дає можливість знову повернутися, тому повного відводу немає".

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін дав команду міністру оборони Сергію Шойгу повернути війська, що брали участь у навчаннях в прикордонних з Україною областях, в місця постійної дислокації.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

23 травня начальник Генштабу ЗС РФ генерал армії Валерій Герасимов повідомив, що Війська Західного і Південного військових округів, які проводили планове навчання на полігонах поблизу російсько -українського кордону, почали повернення в місця постійної дислокації 19 травня.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: