Повернути Крим можна за пару місяців або років – Джемільов

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемільов прокоментував окупацію півострова російською стороною. Зокрема, Мустафа Джемільов прогнозує швидке повернення півострова Україні. Таку думку лідер кримськотатарського народу висловив в ефірі «Радіо Свобода».

Під час інтерв’ю Мустафа Джемільов обговорив питання звільнення кримського півострова від російської окупації в період каденції нового українського президента. Як зазначив Джемільов, повернення Криму українській стороні може зайняти від 2-3 місяців до декількох років.

«Анексія Криму суперечить всім міжнародним нормам. Так, зараз ми маємо справу з такою державою, яка абсолютно не рахується з міжнародними нормами. Однак є реальність,  якої жодна країна не може уникнути», – сказав Джемільов.

Related Post

На думку політика, міжнародна ізоляція Криму і РФ буде продовжуватися. За його словами, через це Російська Федерація буде нести істотний економічний збиток. Мустафа Джемільов сказав, що зараз зріє невдоволення навколо Володимира Путіна і авторитарного режиму президента Росії. Політик упевнений, що такий розвиток подій «призведе до швидкої розв’язки кримського питання».

Як запевнив Джемільов, недільний візит Дмитра Медведєва в окупований Крим лише радує. Він пояснив, що такі дії «в черговий раз показують всьому світу безпардонність російських політиків щодо міжнародного права і до норм пристойності».

«Якби таких візитів не було, то, цілком можливо, ситуація з окупацією Криму пішла б на задній план. Однак завдяки візиту Володимира Путіна на День перемоги та Дмитра Медведєва, це точно буде знаходитися на порядку денному», – підсумував Джемільов.

Раніше Джемільов сказав, що туризм в окупованому Криму буде розвиватися за радянськими мірками.

Leave a Comment