fbpx
Політика

Путін не має права трактувати Конституцію України – Порошенко

 Під час спілкування з одним з російських журналістів з видання «Коммерсант», кандидат у президенти України Петро Порошенко сказав, що президент Росії не має права трактувати Конституцію України і визначати, хто є легітимним президентом України.

 Читайте: Результати виборів президента України : опрацьовано 94,12 % протоколів

 Відповідним чином він прокоментував слова Володимира Путіна про те, що легітимним президентом України є Віктор Янукович.

 Читайте: Янукович заявив, що поважає вибір українського народу

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Як зазначив Петро Порошенко, якщо хтось вважає, що в країні щось не так, то він може звернутися до Конституційного суду. При цьому він додав, що це також стосується і Віктора Януковича, якщо той хоче оскаржити рішення Верховної Ради про його відставку.

 Читайте: РФ сумнівається в легітимності виборів в Україні через АТО

 «Рішення Конституційного суду в такому випадку буде остаточним і незаперечним», – підкреслив політик.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Як заявив Петро Порошенко, його не цікавить думка іноземців щодо внутрішніх справ України.

 Читайте: Путін готовий співпрацювати з майбутнім президентом України

 «Ваша думка як громадянина вашої країни щодо того, хто у мене повинен бути президентом, мене не цікавить. Так само як громадянина Росії думка якого громадянина Канади, або громадянина Австралії, або громадянина Папуа – Нової Гвінеї не цікавить», – сказав він журналісту.

Читайте також: