fbpx
Політика

«Ми поважаємо результати виборів президента України», – глава МЗС РФ

Офіційна Москва поважає результати президентських виборів в Україні. Таку позицію озвучив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров після засідання Ради співробітництва вищого рівня Росії та Туреччини.

«Вибори президента в Україні відбулися, ми поважаємо результати волевиявлення народу, але вважаємо абсолютно необхідним терміново виконати те, що було записано в Женеві – припинити будь-яке насильство», – заявив Сергій Лавров.

Глава МЗС РФ пояснив, що мав на увазі «припинення кровопролиття на сході України». За його словами, дане питання є першорядним для української влади. Сергій Лавров пояснив, що врегулювання ситуації на сході України – це перевірка на міцність. Після цього голова МЗС РФ сказав, що в даний момент не розглядається питання про візит до Москви новообраного президента України Петра Порошенка.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Нас дуже турбує, що не тільки самі президентські вибори пройшли на тлі бойових дій, але і відразу після їх завершення були віддані накази про інтенсифікацію антитерористичної операції», – додав міністр закордонних справ.

За словами Лаврова, з обох сторін вже є жертви. Крім того, через протистояння з сепаратистами страждають і журналісти.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Крім того, глава зовнішньополітичного відомства РФ прокоментував намір Заходу ввести санкції у разі зриву виборів президента України.

«Західні партнери хотіли застосувати санкції щодо Російської Федерації, якщо вибори президента України не відбудуться. Захід вишукує привід чинити тиск на РФ», – підсумував Сергій Лавров.

Нагадаємо, що вранці 27 травня в ЦВК України оприлюднили попередні результати підрахунку голосів. У ЦВК опрацювали 94,12 % протоколів. За наявними даними, Петро Порошенко як і раніше зберігає лідерство з 54,46 % голосів.

Читайте також: