fbpx
Економіка

Кредити для банків України стануть дешевшими

Національний банк України ухвалив рішення знизити вартість стабілізаційних кредитів з подвійної облікової ставки до полуторної, а кредити для збереження ліквідності банків – з потрійної до подвійної облікової ставки. Про це йдеться в постанові НБУ № 303, яка набирає чинності з дня офіційної публікації.

"Розмір відсоткової ставки по стабкредитах при наданні такого кредиту/зміну умов кредитного договору в частині продовження терміну використання такого кредиту визначається в річних відсотках на рівні півтори облікової ставки Нацбанку", – вказується в поправках до положення про стабілізаційні кредити, затверджені постановою Нацбанку від 13 липня 2010 року № 327.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Як зазначили в прес-службі Нацбанку України, таке рішення було прийнято для фінансової стабільності банківської системи, а також захисту інтересів вкладників і кредиторів.

Нагадаємо, що облікова ставка Національного банку України з 15 квітня 2014 року утримується на рівні 9,5 відсотка. Раніше деякі засоби масової інформації повідомляли, що українці кинулися переводити депозити в долари.

Читайте також: