fbpx
Політика

Ангела Меркель здивована зростанням підтримки правих партій в Європі

Німецький канцлер Ангела Меркель результати виборів до Європейського парламенту в цьогоріч назвала «сумними». За словами Меркель, вона здивована зростанням підтримки серед виборців вкрай правих партій і організацій, які скептично ставляться до Європейського Союзу. Слова німецького політика приводить «Ліга».

Нагадаємо, що після минулих виборів більшість місць в Європейському парламенті отримають три основні блоки: правоцентристський, лівий і ліберальний. Але, на відміну від минулих років, особливу підтримку від виборців отримали партії, які вимагають обмеження повноважень Європейського Союзу або ж зовсім розпуску об’єднання. Таким чином, кількість представників правих партій у парламенті збільшилася.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Традиційні партії в Європейському союзі повинні знову завоювати довіру виборців. Для цього кращим способом буде загострення уваги на поліпшенні конкурентоспроможності, а також на створенні додаткових робочих місць. Це має стати найкращою відповіддю для тих, хто втратив довіру до традиційних лідерів Європейського парламенту», – прокоментувала свою точку зору канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Читайте також: