fbpx
Ситуація на Південному Сході України

«Могли знищити терористів, але сили АТО не прийшли на допомогу», – командир батальйону «Донбас»

Командир добровольчого батальйону «Донбас» Семен Семенченко пролив світло на недавній бій з батальйоном сепаратистів («Схід»). Йдеться про бій під Карлівкою, який стався 23 травня. Подробиці бою Семен Семенченко оприлюднив у соцмережі Facebook. За його словами, 25 бійців батальйону «Донбас» потрапили в засідку терористів. Семенченко нагадав, що терористи були озброєні і важким озброєнням.

Крім того, у складі терористів діяла снайперська група. Також на стороні батальйону сепаратистів діяли три БТР. Як запевняє командир, в ході бою загинуло 25 бійців батальйону «Донбас».

Після цього командир назвав позивні деяких загиблих бійців : «Дід», «Федір», «Рейдер», «Рябий», «Матвій». Зокрема, боєць з позивним «Федір » відстрілювався від терористів до останнього патрона.

«За наказом командира відділення він залишив бронежилет, виповз з будівлі під гарантії надання медичної допомоги. Порушивши дане слово офіцера, терористи з колишнього кримського спецпідрозділу "Беркут" розстріляли беззбройну поранену людину», – заявив комбат.

Командир сказав, що під час бою сепаратисти неодноразово отримували підкріплення з Донецька. Зокрема, в ході зіткнення кількість терористів збільшилася до 300 осіб.

«Була реальна можливість знищення всього угруповання терористів при присиланні бронетехніки або нанесенні удару з повітря з боку сил АТО», – запевнив Семенченко.

Попри всі обіцянки, стверджує Семенченко, сили АТО так і не прийшли на допомогу. Також комбат спростував всі чутки про бійців «Донбасу», що здалися в полон. За його словами, деяких зниклих бійців могли захопити в полон.

«Вся інформація про загибель мирних громадян, які нібито були розстріляні бійцями батальйону "Донбас" – брехня», – підсумував Семенченко.

Читайте також: