fbpx
Новини світу

Санкції Євросоюзу торкнуться російської ікри, алмазів і горілки, – ЗМІ

Санкції Європейського союзу можуть торкнутися російської ікри, алмазів і горілки, стверджують ЗМІ. Згідно з інформацією джерел журналістів, Брюссель готує список третього ступеня обмежень.

Напередодні виборів президента в Україні країни Європейського союзу продовжують погоджувати позиції щодо введення чергового пакету санкцій щодо Російської Федерації. Як відзначають представники ЗМІ, посилаючись на дипломатичні джерела в столиці Бельгії, в список третього ступеня обмежень, крім газу і нафти, може бути включена заборона на імпорт російської горілки, ікри, алмазів і хутра. Припускають також ввести обмеження на вільний рух капіталів.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

За інформацією журналістів, більш м’який щабель санкцій передбачає ембарго на постачання зброї і введення обмежень у сфері торгівлі. Вже на даному ступені можуть обмежити імпорт товарів – люкс. Пропозиції були сформульовані в документі, який займає дві сторінки. Пропоновані санкції обговорять глави держав і урядів країн Євросоюзу на зустрічі в верхах, які відкриваються наступного тижня у вівторок, 27 травня цього року, в Брюсселі. Водночас дипломати підкреслюють, що конкретні рішення щодо санкцій, як очікують, прийняті не будуть.

Читайте також: