fbpx
Політика

Голова Комітету виборців України: Ця виборча кампанія була вільною і демократичною

Ця виборча кампанія була демократичною – А Черненко.

  Виборча кампанія на виборах президента була вільна, демократична, всі кандидати мали рівний доступ до ЗМІ. Про це на брифінгу заявив голова Комітету виборців України Олександр Черненко, передає УНН.

 За його словами, не всіх кандидатів виборці сприймали позитивно і, безперечно, траплялися інцеденти, коли громадяни блокували зустрічі із певними кандидатами. Однак, під час виборчої кампанії не було виявлено тих проблем, які були на минулих виборах Президента України.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 "Порушення стосувалися в основному агітаційної кампанії, було багато в засобах масової інформації і замовних матеріалів від кандидатів, які подавалися під виглядом редакційних статей, подавалися агітаційні матеріали і вони були проплачені з виборчого фонду. Фактично всі кандидати, які мають сьогодні рейтинг, розміщали проплачені статті в ЗМІ, і це, звичайно, проблема на кожних виборах в Україні, навіть цього разу, але ця проблема не мала такого масштабу, як на попередніх, наприклад парламентських, виборах", – зазначив О.Черненко.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 За його словами, з організаційної точки зору, законодавство про вибори Президента в цілому дозволяє провести чесні демократичні вибори. Робота ЦВК загалом відповідала нормам законодавства і ЦВК в оперативному порядку намагалась вирішити всі проблеми.

 Джерело: УНН

Читайте також: