fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Українські силовики взяли бойовиків в кільце, – Міноборони

В рамках проведення антитерористичної операції військовослужбовці Збройних сил України взяли бойові підрозділи сепаратистів у східних регіонах в щільне кільце. Про це в п’ятницю, 23 травня 2014 року, повідомляють у прес-службі Міністерства оборони України.

«Бойовики, які взяті в щільне кільце підрозділами української армії, не залишають спроб вирватися з оточення і здійснюють напади на блокпости, позиції і колони військової техніки», – наголошується в повідомленні.

В оборонному відомстві України повідомили, що в ніч з 22 на 23 травня цього року бойовики напали на колону військової техніки ЗС України, яка рухалася біля населеного пункту Рубіжне в Луганській області. Приблизно о 4:40 біля моста між містом Рубіжне та містом Дружелюбівка колона однієї з військових частин української армії потрапила в засідку і була обстріляна терористами зі стрілецької зброї і гранатометів. Військовослужбовці ЗС України вступили в бій, внаслідок якого один військовий загинув, ще троє отримали поранення.

Також 22 травня цього року, приблизно о 15:40, на південній околиці населеного пункту Рубіжне більше 500 озброєних терористів вчинили напад на позиції української військової частини, знову-таки під прикриттям пособників, які виступили живим щитом.

«Для цієї кривавої акції терористи цілеспрямовано заздалегідь накопичували сили. У даному випадку йдеться про банду сепаратистів з Луганська, які останнім часом перебували в місті Антрациті, і до складу якої входили професійні найманці з Російської Федерації», – зазначають у Міноборони України.

Як наголошується в повідомленні, в більшості випадків військовослужбовці України стикаються з добре озброєними і підготовленими бойовиками, професійними найманцями, які постійно використовують пособників, діють із засідок, маскуються під цивільне населення і виступають як живий щит.

Читайте також: