fbpx
Окупація Криму

У Севастополі випускники прийшли на останній дзвоник в українському вбранні

Випускники севастопольської гімназії № 5 прийшли на останній дзвоник в українських вишиванках. У соціальних мережах вчинок випускників гімназії називають подвигом і героїзмом. Таким чином учні висловили свій знак протесту проти окупації Росією Кримського півострова. Інформацію про це наводить « Телевізійна служба новин».

У коментарях до фотографій в соціальних мережах користувачі з України дякують випускникам за такий відважний вчинок. Як повідомлялося раніше, незаконна влада Кримського півострова забороняють місцевим жителям все українське. Що стосується даного заходу, то, за словами очевидців і учасників події, все пройшло в мирному руслі. До слова, в ініціативі одягнути традиційні українські вбрання учнів підтримали і педагоги гімназії, які також прийшли у вишиванках.

До цього в засобах масової інформації неодноразово повідомлялося про те, що незаконна влада півострова намагається принизити честь і обмежити права українського народу. Так вона забороняла викладати в школах українською мовою і погрожували заборонити вивчення української літератури.

Читайте також: