fbpx
Політика

США відклали спільні військові навчання з Україною на невизначений термін

Як повідомило видання The Army Times, посилаючись на прес-службу Європейського командування Збройних сил США, Вашингтон на невизначений термін відклав спільні військові навчання Exercise Rapid Trident 14 з Україною, заплановані на липень 2014 року.

У військових навчаннях, які повинні були проходити поруч зі Львовом, планувалося участь більше 200 військових армії США. У цих же навчаннях планувалася участь представників збройних сил Вірменії, Азербайджану, Болгарії, Канади, Грузії, Німеччини, Молдови, Польщі, Румунії та Великобританії. Міжнародний підрозділ повинен був відпрацьовувати взаємодію у проведенні миротворчих операцій.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

"Навчання Rapid Trident 14, які спочатку планувалося провести в липні в Україні, будуть перенесені. Точні дати і учасники будуть визначені у міру подальшого їх планування", – повідомили в прес-службі. Представник прес-служби капітан ВМС США Грег Хікс назвав причиною перенесення навчань конфлікт між Росією і Україною. Раніше вже було проведено ряд військових навчань НАТО в Східній Європі.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Зокрема, кілька днів тому пройшли військові навчання Platinum Eagle і Platinum Lynx в Румунії, у квітні – невеликі військові контингенти були розміщені в Польщі, Латвії, Литві та Естонії. У червні війська НАТО планують провести навчання Agile Spirit в Грузії.

Читайте також: