fbpx
Політика

Тягнибок пояснив, чому «Свобода» проти Меморандуму миру і злагоди

Лідер парламентської фракції «Свобода» Олег Тягнибок вважає прийнятий вчора Верховною Радою Меморандум миру і злагоди відображає інтереси Росії і терористів. Цей Меморандум фактично ділить країну на нові феодальні князівства і ставить під загрозу контрреволюції. Тому, за його словами, свободівці відмовилися підтримувати цей документ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

«Це капітуляція перед Путіним, тому що документ фактично являє зовнішню агресію Росії як громадянський конфлікт в Україні, надає привілейований статус російській мові, щоб унеможливити дерусифікацію і закріпити штучну двомовність українців», – заявив Олег Тягнибок.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

Крім того, на думку свободівця, прийняття в парламенті меморандуму – це загроза контрреволюції й свідчення формування так званої широкої коаліції, для якої партійно-олігархічні інтереси вище національних.

«Це чергова «ширка», для якої українська мова та єдність нації – предмет торгів, а не безумовна цінність. У разі, якщо ця коаліція відбудеться, держава буде діяти за правилами, які нав’язує Путін, – домовлятися з агресором замість боротьби з ним», – додав Олег Тягнибок.

Читайте також:  Петер Сійярто виконав черговий наказ від МЗС рф

І якщо українська влада почне домовлятися з Росією, це буде означати одне – кінець прогресу України та підтримка корупційно – олігархічних схем старого режиму.

Читайте також: