fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Путін назвав причину відводу російських військ від кордону з Україною

Розміщення Російською Федерацією на кордоні з Україною своїх військ, є темою, про яку багато пишуть і говорять вже досить довго. Росія заявляє про відвід своїх військ, проте на Заході кажуть, що цього процесу поки що не бачать.

Під час спілкування з журналістами, що відбулося в Шанхаї  президент Росії Володимир Путін торкнувся теми відводу військ від кордонів з Україною, при цьому російський лідер озвучив і причину такого рішення. Так, за словами Володимира Путіна, які сьогодні призводять російські ЗМІ, війська РФ «…не перебували вже на кордоні, вони дійсно були на досить близькій відстані від кордону».

«Деякий час тому я дав вказівку Міністерству оборони відвести їх до місць тренувань, на полігони, це теж в прилеглих областях, в Ростовській області, поруч», – зазначив президент Росії і додав, що «тепер Міністерство оборони отримало іншу вказівку, а саме вивести їх навіть з цих полігонів».

Володимир Путін розповів, що причиною такого рішення є наступна: «… ми суверенна держава і тримаємо наші війська там, де ми захочемо, але, щоб створити додаткові доброзичливі умови для майбутніх виборів в Україні, щоб навколо цього не було жодних спекуляцій, це рішення було прийнято». Також Володимир Путін, говорячи про заплановані на 25 травня в Україні президентські вибори, звернув увагу, що «важливі не самі вибори, а налагодження відносин з регіонами, щоб люди відчували себе повноцінними громадянами».

Нагадаємо, що про ситуацію з відведенням російських військ від кордонів з Україною раніше говорив заступник міністра оборонного відомства Росії Анатолій Антонов, зазначивши, що РФ такий процес був початий.

Також нагадаємо, що в ряді заяв українських політиків звучали звинувачення на адресу російської Федерації у створенні напруженої ситуації на сході України, в тому числі і в Луганській і Донецькій областях.

Читайте також: