fbpx
Політика

Проведення виборів президента в один тур заощадить 500 мільйонів гривень з бюджету

Українська держава змогла б заощадити близько 500 мільйонів гривень, якби вибори президента країни проводилися в один тур. З такою заявою виступив міністр фінансів Олександр Шлапак. У ході селекторного засідання він також підкреслив, що «вибори і оборона фінансуються без затримок».

«Як тільки в Державну казначейську службу надходять платіжні документи, кошти виплачуються моментально. Все виплачується в повному обсязі», – наводить слова міністра прес -служба відомства.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За словами Олександра Шлапака, в даний момент самі виборчі комісії представляють платіжні документи досить повільно. З цієї причини він звернувся до виборчих комісій з проханням надавати Держказначейству платіжні документи відразу, як тільки вони будуть готові.

«За попередніми розрахунками Центральної виборчої комісії, у випадку проведення президентських виборів в Україні в один тур, наша країна заощадить близько 500 мільйонів гривень», – прокоментував ситуацію, що склалася міністр фінансів України Олександр Шлапак.

Читайте також: