fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Жителі Донбасу перестають підтримувати сепаратистів, – Тарута

Голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута зазначає, що кількість людей, які підтримують сепаратистів і терористів в Донецькій області різко скоротилося. Всі вони почали боятися за своє життя і бізнес, намагаються без потреби не виходити на вулиці. Про це Сергій Тарута заявив на брифінгу в Кабінеті міністрів.

«Одні й ті ж особи фігурували по всіх містах. Як тільки поставили блокпости, кількість людей, що підтримують сепаратистів, різко зменшилася. Вчора вони організували мітинг… Швидше за все, було близько 500 осіб на весь Донецьк. Раніше це були 3-5 тис., зараз кількість зменшилася. Настрій жителів Донбасу різко змінився, сьогодні все менше тих, хто підтримує цих протестувальників і інші категорії. Люди бояться виходити на вулицю, люди стали боятися за свій бізнес. І це дуже різко змінило ситуацію», – розповів голова Донецької ОДА.

 За його словами, ситуація на Донбасі продовжує залишатися складною, але назвати її критичною не можна. Людей з автоматами в регіоні тисячі, але, благо, не десятки тисяч. Водночас протестуючих в цілому у всій Донецькій області не помічали більше 10-15 тис. осіб.

Читайте також: