fbpx
Політика

«У Росії немає претензій до Словаччини через реверс газу в Україну», – Лавров

У Російській Федерації немає ніяких претензій до Словаччини у зв’язку з початком реверсу природного газу в Україну. Таку позицію офіційної Москви озвучив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров. «Газове питання» глава МЗС РФ прокоментував в ході прес -конференції, яка відбулася після переговорів з Мирославом Лайчаком, главою МЗС Словаччини. Про це повідомляє РБК-Україна.

«Безумовно, ми стежимо за обговоренням питання з реверсом газу з країн, які закуповують його у "Газпрому", так як є відповідні міжурядові меморандуми, є контракти», – заявив Лавров.

Російський дипломат вважає, що підхід словацького керівництва до реверсу газу в Україні не порушує ніяких домовленостей з урядом РФ і «Газпромом».

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

«Тут у нас немає ніяких претензій до Словаччини», – додав Лавров.

Варто відзначити, що словацька сторона займеться транспортуванням газу в Україну. Всі питання щодо закупівель і вартості блакитного палива в Словаччині переадресували Єврокомісії та Україні. За словами глави МЗС Словаччини, українська сторона звернулася з проханням допомоги в питанні диверсифікації поставок поливу. Дипломат пояснив, що в Братиславі пішли назустріч Києву в цьому питанні.

«Зараз ми готуємо таку трасу. Щодо самих поставок, то це вже інша, – комерційна операція. Наше завдання полягає в тому, щоб поставляти газ», – підкреслив глава МЗС Словаччини.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

В даний момент офіційна Братислава не хоче порушувати існуючі домовленості, починаючи переговори з Україною.

Нагадаємо, що 28 квітня 2014 року Словаччина та Україна підписали меморандум, за яким передбачається співпраця країн в енергетичній сфері. Зокрема, Київ та Братислава домовилися про початок реверсних поставок блакитного палива зі Словаччини. Очікується, що в Україну буде надходити 7-8 мільярдів кубометрів на рік.

Читайте також: